Paste cu spanac si smantana

Paste cu spanac si smantana

1 Se curata cu grija spanacul si se spala bine sub un jet de apa rece. Frunzele mai mari se rup in bucati, dupa preferinta. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.

2 Se fierb spaghetele al dente, intr-o cantitate suficienta de apa cu sare.

3 Se calsec ceapa si usturoiul intr-o tigaie mare, in ulei, amestecand continuu, pana se moaie. Se adauga spanacul si semintele de pin si se caleste totul impreuna, cateva minute, pana ce se pleosteste spanacul.

4 Se adauga smantana, se sareaza si se pipereaza si se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu. Se strecoara pastele, se adauga in sos, se amesteca, se presara deasupra cascavalul proaspat ras si se amesteca din nou.

Related posts:

  1. Salata de paste cu spanac
  2. Paste papion cu sos de rosii
  3. Paste cu sos bolognez
  4. Paste cu sunca si legume
  5. Paste cu sos de legume

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII
  • 500 g spanac proaspat
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g paste late
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura seminte de pin
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri cascaval ras
  • sare, piper macinat
Portii 3
35 minute

Scrie Comentariu