Paste cu sos de legume

Paste cu sos de legume

1. Se curata ceapa verde, se spala si se taie in rondele subtiri. Se oparesc rosile, apoi se taie in cubulete. Se spala ardeiul, se taie in doua, i se scoate cotorul, apoi se taie in fasii inguste. Se spala busuiocul, se zvanta, iar frunzele se taie in fasii inguste. Se curata si se toaca marunt usturoiul.

2. Se calesc intr-o tigaie, in ulei, ceapa verde, ardeiul si busuiocul, apoi se adauga rosiile si se condimenteaza cu sare si piper. Se caleste totul impreuna, neacoperit, la foc mediu, timp de aprox. 12 minute.

3. Intre timp, intr-o oala mare se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare. Se fierb pastele al dente, timp de 8 minute. Se strecoara pastele.

4. Se taie mozzarella in cubulete si se adauga in sosul cu legume, impreuna cu pastele. Se amesteca si se serveste imediat. Cascavalul ras se serveste separat, in boluri mici.

Related posts:

  1. Paste cu legume in sos de cascaval
  2. Spaghete cu sos rece de rosii
  3. Paste cu sunca si legume
  4. Paste cu ciuperci si sos de rosii
  5. Paste cu legume

Ingrediente

  • 1 legatura ceapa verde
  • 500 g rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 400 g paste tubulare
  • 130 g mozzarella
  • sare, piper macinat
  • cascaval ras
Portii 3
30 minute

Scrie Comentariu